• Bærekraftig fôr til norsk laks 

      Almås, Karl Andreas; Josefsen, Kjell Domaas; Gjøsund, Svein Helge; Skjermo, Jorunn; Forbord, Silje; Jafarzadeh, Sepideh; Sletta, Håvard; Aasen, Inga Marie; Hagemann, Andreas; Chauton, Matilde Skogen; Aursand, Ida Grong; Evjemo, Jan Ove; Slizyte, Rasa; Standal, Inger Beate; Grimsmo, Leif; Aursand, Marit (SINTEF rapporter;2020:01128 A, Research report, 2020-11-02)
      I rapporten er 23 ulike råvarer vurdert ut fra tre kriterier: • Hvor mye råvare kan være tilgjengelig? • Kan råvaren bidra til å dekke det framtidige behovet for protein og EPA/DHA? • Kan dette fremskaffes på en bærekraftig ...
    • Characterization of Microbial Diversity in Decayed Wood from a Spanish Forest: An Environmental Source of Industrially Relevant Microorganisms 

      Velasco-Rodríguez, Óscar; Fil, Mariana; Heggeset, Tonje Marita Bjerkan; Degnes, Kristin Fløgstad; Becerro-Recio, David; Kolsaková, Katarina; Haugen, Tone; Jønsson, Malene; Toral-Martínez, Macarena; García-Estrada, Carlos; Sola-Landa, Alberto; Josefsen, Kjell Domaas; Sletta, Håvard; Barreiro, Carlos (Peer reviewed; Journal article, 2022)
      Rotting wood is inhabited by a large diversity of bacteria, fungi, and insects with complex environmental relationships. The aim of this work was to study the composition of the microbiota (bacteria and fungi) in decaying ...
    • Low salt products Final report 

      Aursand, Ida Grong; Greiff, Kirsti; Erikson, Ulf Gøran; Gallart-Jornet, Lorena; Perisic, Nebojsa; Kohler, Achim; Afseth, Nils Kristian; Ofstad, Ragni; Storrø, Ivar; Josefsen, Kjell Domaas (SINTEF Fiskeri og havbruk;A26260, Research report, 2014-07-07)
      Salt (NaCl) is the world's most established food additive, because of its excellent preservative effects, the sensorial properties and the increased food processability. In the European countries, 75-80% of salt we consume ...
    • Nedbryting og forråtnelse av døde mus - Effekt av jord, vann og luft (oksygen) på hastigheten av prosessene 

      Josefsen, Kjell Domaas; Netzer, Roman; Christensen, Stein Olav; Sarno, Antonio (SINTEF rapport;2021:01465 A, Research report, 2022-01-03)
      Forråtnelsen av musekadavre ble studert for å avklare betydningen av oksygen, vann og jord for dannelsen av likvoks, en substans som kan dannes i lik og bidra til at likets opp-rinnelige form bevares. Dermed brytes ikke ...